HTML

Csillaghamu

Gondolkodás, szabadgondolkodás, tudomány, asztronómia, YouTube, ateizmus, vallás(talanság) és hasonlók.

Friss topikok

2011.08.14. 14:35 Csillaghamu

[Videó] Alacsony származásunk kitörölhetetlen bélyege




Ha azt hiszed, hogy istentől származol, az nem ad neked jogot arra, hogy úgy is viselkedj, mint egy isten?

6 komment

Címkék: tudomány isten teremtés darwin biológia ateista szkeptikus ateizmus charles teremtő


A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghamu.blog.hu/api/trackback/id/tr643152591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SODor · http://amindenit.blog.hu 2011.08.16. 13:08:27

Ez a videó éppen aktuális. Nem tudom, hogy tudtad-e, de éppen a napokban robbant ki megint a kreacionisták és az evolúció elmélet hívők között a vita. Egyébként érdekes, hogy sok embernek mind a mai napig, mennyire nehezére esik elfogadni azt a tényt, hogy alsóbbrendű fajtól származunk és nem pedig egy felsőbb rendű faj vagy lény, lények sarjai vagyunk.

Csillaghamu · http://csillaghamu.blog.hu 2011.08.16. 15:50:27

@SODor:
Nos, ez a videó mindig aktuális. Valahol, valamerre mindig voltak emberek, akik nem voltak hajlandóak elfogadni a tényeket és "alacsony rendűbb lényektől" való származásunkat.
Valahol mindig van valami nagy vita erről.

Egészen pontosan milyen mostani történésre gondolsz?
Ha van egy linked szívesen elolvasom. Az elmúlt 2-3 nap eseményeit még nem néztem át.

Csillaghamu · http://csillaghamu.blog.hu 2011.08.16. 22:19:40

Ah, ezt olvastam a Critical BioMass blogról odatévedvén.

Az amerikai helyzet igen siralmas. Veszettül butul a nép az Újvilágban és a politikával teljesen egybefolyt ott a vallás is (ezt a videót kezdő képsor pld egy 2008-as elnökjelöltöt beszéltet).

Engem az itthoni 'adjuk át az iskolákat az egyházaknak' trend undorít el nagyon. Az új alkotmányunk is egy katasztrófa a vallásos utalásaival, de a biológia óráinkba szerencsére nem nagyon akarnak betolakodni a kreacionisták. Vagyis inkább nem tudnak. Egyelőre. Úgy látom legalábbis.

És szeretném, ha ez így is maradna, és a tanulók új generációi szekuláris, tudomány és nem babona alapú oktatást kapnának.

Tom Benko 2012.10.08. 10:04:34

@Csillaghamu: Nos, hogy elborzasszalak - én már a sokadik krea/ID kollégámba futok bele. Ami szörnyű, hogy nem csak magyar/nyelv szakosak vannak, de történelem, kémia és fizikatanár is... Rémisztő a helyzet.

Csillaghamu · http://csillaghamu.blog.hu 2012.10.09. 05:53:28

@Tom Benko:
Nagyon sajnálatos dolog. Szomorú, de én is látok ilyesmit. Az meg teljesen abszurd, hogy tanítói pályára engednek ilyen intellektuális hibákkal rendelkező embereket.
süti beállítások módosítása